11 Kasım 2009 Çarşamba

BARCELONA GURURLA SUNAR: PEDRO

Elif DURGUN


2005’te Messi’yi, 2007’de Krkiç’i gururla sunan Barcelona’dan yepyeni bir yetenek daha: Pedro Rodríguez Ledesma. Yani birçok futbolseverin adını ilk olarak İspanya Süper Kupası maçında Athletic Bilbao’ya attığı golle duyduğu, son olarak da Mallorca karşısında 2 golle yıldızlaşan, bilinen kısa adıyla Pedro...
Takımına yaptığı katkıyı, artık şık gollerle süslemeye başlayan 22 yaşındaki oyuncu, Barcelona A takımına böylesine parlak bir giriş yapacağını, kendisi de tahmin edemezdi herhalde.Geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanan Andres Iniesta’nın yerini alan ya da Uefa Süper Kupa finalinde Shaktar kalesini geçemeyen gol makinesi İbrahimoviç’in yerine oyuna giren ve kilidi açan: Pedro… 17 yaşında, La Masia kaşifçilerinin kendisinde gördüğü yetenek sonucu, Kanarya Adaları’ndan Katalanya’nın yolunu tutan Pedro, ileride belki Messi’yi zorlayamaz ama Krkiç’i geçebilecek bir yetenek.


Guardiola tarafından geçen yıl özel olarak takip edilen Barcelona’nın kanattaki yeni ilacı, bu sezonki resmi maçlarda şimdiden 7 gole ulaşmış durumda.Ofansif alanda herhangi bir pozisyonda rahatlıkla oynayabilen sol ayaklı yetenek, A takım formasına yeni yeni ısınıyor olsa da sahadaki rahat tavırlarıyla dikkat çekiyor. Messi’nin yanında daha iri gibi gözükse de 4. nesil futbolcular kadar yapılı olmayan Pedro, Guardiola tarafından geleceğin starlarından değil superstarlarından biri olarak tanımlanıyor.Abisi de kendisi gibi futbolcu olan ispanyol oyuncu şimdiden aile içindeki en kariyerli futbolcu olmuş durumda… Barcelona ile olan gönül bağını, sözleşmesini süresi bitmeden 2014 yılına kadar uzatarak kanıtlayan Pedro, şimdiden A takımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Kontratının yenilendiği günü hayatının en mutlu günü olarak ilan eden genç oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen kulübün Katalan ekibine 75 milyon euro vermesi gerektiğine de hatırlatmak gerek.


Barcelona taraftarının içi her zaman rahat olacak gibi...

Hiç yorum yok: