23 Aralık 2010 Perşembe

TAM 26 YIL, 6 AY, 8 GÜN ÖNCEYDİ...

Elif DURGUN

26 yıllık hasreti simgeleyen bir tribün illüzyonu...

Dile kolay tam 26 yıl, 6 ay ve 8 gün önceydi...
Sadece Havelange stadını dolduran 40 bini aşkın izleyici değil, boğazı düğümlenen ve yüreği ağzında son düdüğü bekleyen 3 milyon Fluminense taraftarı gözyaşlarına hakim olamıyordu. Bu sezonki 8. ve en değerli golünü ağlara gönderen Emerson, şampiyonluğu getiriyordu.
Brezilya Serie A’da sezonun son haftası 3 takım birden, maçlardan çıkacak sonuçlara göbekten bağlı olarak, mutlu sona doğru yürüyordu.
En güçlü aday Fluminense’nin ise, nefeslerini ensesinde hissettiği rakipleri Corinthians ve Cruzeiro'ya şampiyonluğu kaptırmaması için maçı kaybetmemesi gerekiyordu.
3 karşılaşma arasındaki ilk gol haberi, Goiania’dan geldi... Goias, Roberto Carlos ve Ronaldo’nun forma giydiği Corinthians karşısında 1-0 öne geçmişti... fluminense’nin ilk rakibi saf dışı kalmış gibi görünüyordu... Sahasında Palmeiras’ı ağırlayan Cruzeiro ise 53. Dakikada Rivaldo’nun golüne engel olamamıştı. Yani işler tam da Fluminense’nin istediği gibi gidiyordu. Bir de gol bulabilselerdi her şey çok güzel olacaktı...
Maçın 61. Dakikasına henüz girilmişti... Fluminense’nin oyunu rakip kaleye yıkma çabası her şekilde görünüyordu. Önce Valencia dönen topu efsane Washington’a gönderdi, ardından Fred’in topu saklama çabaları sonuç verdi ve sezon başında takıma katılan Emerson, adaşı olan Guarani kalecisinin bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturdu...
Dile kolay tam 26 yıl, 6 ay ve 8 gün önceydi...
Hasret kalınan şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken, bu şekilde kaybetmek olmazdı.
Şimdi beklemek ve skoru korumak gerekecekti. Goias-Corinthians karşılaşması 1-1 devam ediyordu, Cruzeiro ise skoru eşitlemişti. Şimdi son düdükler bekleniyordu.
90. dakika’da Cruzeiro, Wallyson’ın ayağından golü bulsa da, Havelange stadı çoktan kutlamalara başlamıştı. Yeşil-bordo ve beyaz diye inleyen tribünlere koşan Emerson, sevincini taraftarıyla paylaşıyordu.


Brezilya’da 10’larca takım çalıştıran ve geçtiğimiz sezonlarda Sao Paolo’yu 3 yıl üstüste şampiyon yapma başarısını gösteren Muricy Ramalho, bu sezon takımıyla şampiyonluk yolundaki rakiplerine karşı pek parlak sonuçlar elde edemedi... Sadece Cruzeiro’ya karşı evindeki maçı 1-0 kazanabildi, ama olsun... Fluminense, şampiyonluğa giden yolda Brezilya’nın geniş coğrafyasının başka zorlu engellerini aşmayı bildi.
Yeteneklerinden hiç birşey kaybetmeyen gol avcısı Washington, kaptan Fred, Conca, Mariano ve diğerleri... Yıllardır hasretle beklenen şampiyonluğu getirdi.
Geçtiğimiz sezonun şampiyonu, ezeli rakipleri Flamengo’nun bu sezonu 14. Sırada bitirmesi de, Fluminense’liler için ayrı bir sevinç kaynağı oldu.


Şampiyonluk maçı öncesi... İnanmış bir aile fotografı!




'Yılların' Washington'u... 35 yaşındaki yıldız kariyerindeki 2. lig şampiyonluğunu yaşadı.


Arjantinli olmasına rağmen çok sevilen Dario Conca mutluluğu taraftarıyla paylaşıyor...




Şampiyonluk kutlamalarının klasik anlarından... Kaptan omuzlara alınır, şanslı isim bu kez Fred!



VE SON BİR NOT; YILLARDIR BİRÇOK FLA-FLU’YA VE BİRÇOK ATEŞLİ KUTLAMAYA SAHNE OLAN MARACANA, 26 YIL SONRA GELEN BU ŞAMPİYONLUĞU GÖREMEDİ... EFSANE STADYUM, 75 BİN KİŞİLİK YENİ YÜZÜYLE 2014 DÜNYA KUPASI’NA VE SAHİPLİĞİ YAPACAĞI İÇİN BİR DİZİ RESTORASYON ÇALIŞMASINDAN GEÇİYOR.


Maracana'da yenileme çalışmaları sürüyor...


Revizyon bittikten sonra stat bu hale gelecek...

Hiç yorum yok: