23 Aralık 2010 Perşembe

BİR ACAYİP ADAM: ANTONIO CASSANO

Elif DURGUN

‘Antonio Cassano’ adı ve onun sıra dışı futbol zekasıyla tanıştığımızda takvimler 2002’yi gösteriyordu… Henüz 19 yaşında Bari’den son şampiyon Roma’ya transfer olan o çocuk, Fabio Capello ile geçirdiği 1 yılın ardından başkent ekibinde adından söz ettiren bir oyuncu haline gelmişti.
İşte o yıllarda, İtalyan futbolunu iyi takip eden bir futbolsevere Cassano’yu sorsanız; 2010 yılında O’nu kariyerinin zirvesinde, belki Inter’de belki Milan’da forma giyen bir oyuncu olarak tarif ederdi.
Ama O bugün, 3 yıldır top koşturduğu Sampdoria’da, kariyerinde çok kez olduğu gibi bir kez daha kadro dışı kalan bir oyuncu… Nam-ı diğer Peter Pan, 11 yıllık profesyonel kariyeri boyunca; hep hırçın, kabına sığmayan, asi zaman zaman ağzı bozuk ve hatta dengesiz bir futbolcuydu. Ne Roma’da yıldızı parlarken ne de Raul sakatlığında Real Madrid’e boşluk doldurmaya giderken sıra dışı tavırlarından vazgeçmedi.
Son durağı olan Sampdoria’da ise bu kez durum farklı gibi! 3 ay sonra baba olacak olmasından mı, uzun zamandır tek eşliliği seçerek muntazam bir hayat sürmesinden mi yoksa artık olgun bir adam olmasından mı bilinmez sanki bu kez durumdan rahatsız…
Tabii Cassano’nun bu defa, eskisinden farklı olarak daha ılımlı davranmasının en büyük nedeni Sampdoria taraftarının ve çoğu meslektaşının O’na olan desteği…


Kasım ayı başında Sampdoria başkanı Riccardo Garrone tarafından formasından koparılan 28 yaşındaki oyuncu; başkanın düzenlediği bir davete mazeret bildirmeksizin katılmamıştı. Cassano, sonradan yaptığı açıklamada; davete eşinin hamile olması sebebiyle katılamadığını ve sanıldığının aksine büyük patron Garrone hakkında kötü hiçbir şey söylemediğini belirtti. Ama bu açıklamalar pek tabii yeterli olmadı ve iş sözleşmenin feshine kadar gitti. Şu an görüşmeleri her iki tarafın avukatları yürütüyor…
Olayın ulaşığı son noktanın ardından, birkaç gün sonra yaklaşık 200 Sampdoria taraftarı Cassano’nun evinin önünde toplanarak O’na olan sevgisini ve desteğini gösterdi. Takım O’nsuz da fena gitmiyordu ancak 99 numaranın bu sezon forma giydiği 7 haftada 4 gol ve 2 asistle oynadığını da belirtmek gerek.
Sadece taraftarın değil meslektaşlarının da desteği alıyor, Antonio Cassano… Brescia forveti Alessandro Diamanti; “herkes O’nun kalitesinin farkında, zorlu bir dönemden geçiyor ancak biliyorum çok yakında dönecek” diyerek Peter Pan’in yanında yer aldı. Bologna kalecisi Emiliano Viviano ise “Cassano, Sampdoria ile olan problemini çözmeli, çünkü harika bir insan ve büyük bir şampiyon” dedi.
En ateşleyici cümleler ise Gök-mavililerin teknik direktörü Cesare Prandelli’den geldi: Şu an işim çok zorlaştı. Ama Cassano futbola döner ve Sampdoria ya da başka bir kulüp için oynamaya başlarsa ben O’nu milli takıma tekrar çağırmaya hazırım.
...
Yaşadıklarıyla İtalya'nın futbol gündemine bir kere daha oturmayı başaran Antonio Cassano'ya dolaylı yollardan desteklerini iletenler bu isimlerle de sınırlı değildi.
Ancak İnterli'lerden gelen destek belli ki Sampdoria başkanı Riccardo Garrone'nin dikkatini daha çok çekmiş olacak ki, kendisi "Morratti ve arkadaşlarının bedelsiz bir Cassano'ya imza attırmak istediğini biliyorum. Ama yaklaşımları yanlış!" gibi bir açıklamada bulundu.
Gündeme kayıtsız kalamayan Parma başkanı Tommaso Ghirardi de Cassano herkes tarafından sevilen harika bir oyuncu dedi.
...
Bu cümleler tamamlandıktan birkaç gün sonra İtalyan futbolunu çok çok çok yakından takip eden James Horncastle "Cassano, Milan'a mı gidecek?" sorusunu ortaya attı.
Malum Inzaghi ve Pato'nun sakatlıkları, Ronaldinho'nun istenen kıvama gelememesi, bu yıl şampiyonluğa daha çok inanan Milan'ı hücum hattında eksik bırakıyordu. Hem Sampdoria'nın hem de evliliğinin etkisiyle eski çılgın günlerine veda etmiş gibi görünen hırçın çocuk Cassano ise hem formunun zirvesinde hem de kulübüyle yollarını ayırmışken kırmızı-siyahlılar için devreye girmenin de tam vaktiydi.
Horncastle'ın bu sorusundan sonra art arda açıklamalar geldi...
Robinho: Cassano ile oynamaktan mutlu olurum. Zaten daha önce Madrid'de oynamıştık. O çok güçlü bir oyuncu.
Galliani: Eğer Cassano ile anlaşırsak Pippo Inzaghi'nin yerine olacak, Ronaldinho'nun değil. Cassano ve Sampdoria ile görüşmelerimiz oldu. Ama Real Madrid'e 5 milyon euroyu kim ödeyecek? Buna hiç niyetimiz yok. Problem bu!
Adriano Galliani'den gelen aydınlatıcı açıklamaların ardından Milan menajeri Allegri, Cassano ile ilgili olarak; bu konu hakkında konuşmak pek mantıklı değil diyerek, Ronaldinho'nun kalacağına inandığını söyledi.
Ve son nokta 20 Aralık'ta kondu...
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Antonio Cassano 2014'e dek resmen Milanlı oldu ve dahası Galliani'nin sorun olarak gördüğü Real Madrid'e ödenmesi gereken 5 milyon euro ise Sampdoria ve Milan arasında ikiye bölündü.
Yazının başında "İşte o yıllarda, İtalyan futbolunu iyi takip eden bir futbolsevere Cassano’yu sorsanız; 2010 yılında O’nu kariyerinin zirvesinde, belki Inter’de belki Milan’da forma giyen bir oyuncu olarak tarif ederdi." cümlesi ise gerçek oldu. O futbolsever geleceği gördü. Futbolun hırçın çocuğu 27 Ocak'ta Milan'ın Dubai turnesinde takımla birlikte olacak.


Cassano'nun hayatına temiz bir sayfa açtığı ve başkanla sürtüşmesine dolaylı yoldan sebep olan eşi... (Düğün günlerinden)


Roma'da parladığı günlerden Capello ve Batistuta ile...


Real Madrid'e imza attıktan sonra...


Madrid formasıyla sevindiği günlerden... 2-1 kazanılan Atletico Madrid maçından bir sevinç karesi...


Sampdoria forması altında çılgınlıklarına devam ederken... 2008-09 sezonunda İtalya Kupası yarı finalinde Mourinho'yu yani Inter'i eledikten sonra...

Hiç yorum yok: