16 Ağustos 2010 Pazartesi

LA LIGA'NIN YENİLERİ... 2010-11 EDITION

Elif DURGUN

La Liga’nın, son iki yıldır zirveye ulaşan Barcelona-Real Madrid rekabetiyle futbolseverlerin gönlünde yaktığı ateş, bu ay sonunda yeniden alev alacak… Bu kez işin içine Jose Mourinho da girdi. Portekizli teknik adam, sivri diliyle İspanya’da da tozu dumana katacak mı? Messi, insanüstü çalımlarını atmaya devam edecek mi? Cristiano Ronaldo’ya 7 numara uğurlu gelecek mi? Peki David Villa Barcelona formasıyla gol kralı olabilecek mi?
Tüm bu soruların cevabına La Liga başlayınca teker teker ulaşabileceğiz! Ama şimdi bu yılın yeni takımlarını tanıma zamanı.
La Liga’da 4 hafta - puan, 6 hafta - galibiyet yüzü göremeyen Xerez ve deplasmanda sadece 1 maç kazanabilen Tenerife’ye beraberliklerin takımı Valladolid de eklenince ikinci lige doğru yola çıkacak isimler belli olmuştu. Oysa Tenerife ve Xerez lige ısınamamıştı bile.
İkinci lig de ise geçtiğimiz sezon kıyasıya bir rekabet vardı. Mehmet Aurelio’lu Real Betis son haftaya kadar işin peşini bırakmadı. Son 3 sezondur ait olduğu yere dönmeye çalışan Real Sociedad ve Valencia’nın hep gölgede kalmış takımı Levante bitime sadece 1 hafta kala bilet alabildiler. La Liga’daki son boş koltuk kimin olacaktı? Betis, Salamanca ile berabere kalarak eline geçen büyük fırsatı tepmemiş olsaydı belki bu satırlarda onlara dair bir şeyler olacaktı ama olmadı.
Son bilet bir başka Valencia’lının, Hercüles’indi.

Hercules taraftarı takımı La Liga Şampiyonu olmuşçasına sevindi!

Kiko, İspanya Genç Milli Takımları'nda da forma giyiyor...

Geçtiğimiz sezon Xerez’i La Liga’ya taşıdıktan sonra mavi-beyazlılarla yola devam etmeyen teknik adam Estaban Vigo bu kez aynı başarıyı Hercüles’le yaşadı. Eski Barcelonalı, şu an için hala takımın başında. Vigo’nun takımı, La Liga’ya 42 maçın 19’unu kazanarak ve 14’ünden de 1 puan çıkararak geldi. Hercules’in, yılın neredeyse tamamını maç yaparak geçiren İspanya 2. ligi takımları arasında 34 golle en az gol yiyen takım olduğunu da belirtmek gerek. Bu başarıdaki büyük pay sahiplerinden biri ise savunma hattının sağ kanadı, Kiko Femenia. 19 yaşındaki yetenek Hercüles’in altyapısından çıkmış ve formayı kapmış bir isim. Taraftarın da büyük sevgisini kazanmış olan Kiko, bu yıl La Liga’da dikkatle izlenmesi gereken gençlerden biri. Takım kaptanı Tote ise 2006’dan bu yana Hercules forması giyiyor. 31 yaşındaki oyuncu Atletico Madrid altyapısında mağdur olup, Raul’le birlikte Real Madrid’in yolunu tutan gençlerden... Daha önce Real Betis forması da giyen Tote bakalım, bu yıl da gemisinin başında durabilecek mi? Takıma yeni katılan oyuncular arasında Lanus’tan alınan 24 yaşındaki Arjantinli orta saha Matías Fritzler ve geçmişte Mallorca ile Getafe formaları giymiş 31 yaşındaki tecrübeli isim David Cortes dikkat çekiyor.

Ruben Suarez, kişisel oynamaktan ziyade takımı oynatmayı tercih eden oyunculardan olduğunu söylüyor...

Levante’ye dönecek olursak, La Liga’ya alışık olduklarını söylemek zor... İşte belki de bu yüzden, Valencia’nın gölgede kalmış takımı onlar. Amblemleri Valencia’ya, renkleri ise Barcelona’ya benziyor. Ama gerçeğe bakacak olursak tarihleri Valencia’dan daha eski. Bu yıl Levante’de 3 sezonuna girecek olan 37 yaşındaki genç teknik adam Luis Garcia ile La Liga’ya çıkan takımda tanıdık bir isim göze çarpıyor, Eski Beşiktaşlı Juanfran. Kariyerinin son dönemini yaşayan İspanyolun peşini sakatlıklar bırakmasa da, Garcia ona fırsat buldukça forma veriyor. Kadrosunun çok büyük bir çoğunluğu İspanyolların oluşturduğu Levante son olarak geçtiğimiz sezon Malaga forması giyen Uruguaylı kaleci Gustavo Munua ile anlaştı. Takımın gol yükünü çeken isimlerden biri olan 31 yaşındaki Ruben Suarez izlenmesi gereken isimlerden.

Barcelona kalesini Espanyol forması ile her fırsatta avlayan Tamudo, bu sezon Real Sociedad ile gollerine devam edecek mi?

Ve ait olduğu yere sonunda dönen Real Sociedad... Nihat’ı Villareal’e verdikten sonraki sezon lige veda eden Bask takımı, bu yıl Uruguaylı teknik adam Martin Lasarte ile istediğini almış durumda. İspanya’daki 2. Sezonunu yaşamaya hazırlanan Lasarte, geçen sezon vatandaşı Carlos Bueno’yu kiralayarak gol sorununu kısmen de olsa çözmüştü. Ancak Bueno, bu yıl Şili’ye gitmeye karar verdi. Lasarte ise forvetteki yeni ismi, Espanyol’da buldu. Espanyol’un simge oyuncularından biri olan Raul Tamudo bu yıl Sociedad forması giyecek.
Villareal’den Joseba Llorente’yi de kadrosuna katan ekip, Eibar’dan 25 yaşındaki kanat oyuncusu Francisco Sutil ile de anlaştı.
Real Sociedad’da dikkatle izlenmesi gereken oyuncular ise kulübün altyapısından yetişen isimler Imanol Agirretxe, Xabi Prieto ve henüz 19 yaşındaki Fransız oyuncu Antoine Griezmann olacak.

Gözleri hala Nihat'ı arayan Real Sociedad taraftarı için efsane isim Raul Tamudo tam bir ilaç oldu...

1 yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bırak şimdi fasa fisoyu adamlar robinhoyu alıyorlar sen hala herkül merkül...

Eski Beşiktaşlı Juanfran demişsin. ekşi beşiktaşlı olacaktı o.

şampiyon beşiktaş!!!