25 Ocak 2011 Salı

FUTBOLU BIRAKMAK MI?!?!

Elif DURGUN

Alex'le seneye vedalaşmalı, yaşı da geldi... Ayhan’ı niye oynatıyor, takımda bir sürü genç oyuncu var... Sol beke transfer yapmak gerek , İbrahim Üzülmez’le olmayacak!
Bunlar bildik yorumcu - taraftar ya da taraftar – yorumcu klişelerinin Türkçesi.
.....
Almancası, Miroslav Klose bir dünya kupası daha göremez mi? Flemenkçesi Stekelenburg, Van Der Saar kadar güven veriyor mu? İspanyolcası, Arjantin defansı Zanetti’den sonra güvende mi?
Ama bu isimlere benzer biri var ki, 1990 yılından beri aynı formayı giyiyor, 20 yıldır o formayla hep zirvede yer alıyor ve hala yerine ondan daha iyisi bulunamıyor. Ancak bu isimlerden farklı olarak biri var ki, o gerçek bir istisna...

Giggs, son şampiyonluğun kupasını kaldırırken (2008-09)

26 yıldır sürdürdüğü aktif futbol kariyerinde bu sezon belki de onun futbolcu olarak son sezonu olacaktı, ama Sir Alex Ferguson için Ryan Giggs hala bir 'ihtiyaç halinde camı kırınız düğmesi'...
Ve bu nedenle olacak ki; Sir, 37 yaşındaki oyuncuya “2012’ye dek seni takımımda görmek istiyorum” diye açık açık söyledi.
Ryan Giggs, Alex Ferguson'un gayriresmi oğullarından biri... Tıpkı Scholes gibi, Neville gibi! Baba-oğul aralarında geçen bu samimi sohbeti futbolseverlere duyurmuş olsalar da, Galli oyuncu temkinli davranarak resmi görüşmelere henüz başlamadıklarını ancak şimdiden gelecek yıl forma giymek için sabırsızlandığını açıkladı.
Gelecek sezon bilinmez ama, Giggs şayet bu sezon şampiyonluk ipini göğüsleyen tarafta olursa kariyerindeki 12 lig şampiyonluğu kupasıyla bir dünya rekoruna da imza atmış olacak.

"Ryan, gelecek yıl da benimlesin!"

Ryan Giggs demek yalnızca 1999’daki FA Cup yarı finalinde Arsenal’e attığı o 'öldürücü' gol değil... Ryan Giggs demek; şimdilerde herkesin hayran olduğu Gareth Bale’in idolü olmak demek. Ryan Giggs demek; 20 yıl boyunca bir formayı 600’ü lide olmak üzere 850’nin üzerinde maçta forma giymek demek. Ryan Giggs demek; Şampiyonlar Ligi’nde 11 sezon üstüste gol atabilmek demek. Ryan Giggs demek; Premier League tarihinde Manchester United formasıyla 100 gol atan tek oyuncu olmak demek. Ryan Giggs demek; Manchester United formasını en çok giyen tek futbolcu olmak demek...
Ryan Giggs demek; futbolculuğun yanında yardımseverliği ve mütevazılığıyla da ödül alabilmek demek!

Giggs, ilk şampiyonluk kupasıyla... (1992-93)

O, 17 yaşında cılız bir delikanlıyken ayak bastığı Old Trafford çimlerine, 37 yaşında hiç sararmayan, hiç sonbahar görmeyen bir ağaç gibi kök salmaya devam ediyor...
O, muhtemelen 20 yıldır Alex Ferguson’la yürüdüğü yolda, gün gelipte Sir emekli olduğunda yanına kendi Ryan Giggs’ini bularak yürümeye devam edecek ve bir gün Kırmızı Şeytanlar ordusunu, o yönetecek!

Yıllar boyu giydiği formaların rengi değişse de, arması hiç değişmedi!


Başka bir şampiyonluk sonrası pozu... (1996-97)


Takım, 92-93 sezonunu şampiyon tamamlarken; Giggs'de yılın 'en iyi genç oyuncusu' ödülünü alıyordu... Ve O, şampiyon olarak tamamlayacakları başka bir sezona başlarken FHM'e ilk röportajını veriyordu.

Münih'te yaşanan korkunç uçak kazasında hayatını kaybeden Manchester United'lıları anarken...
(hayatını kaybeden isimler; Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam "Billy" Whelan, kulüp sekreteri Walter Crickmer, antrenör Tom Curry, baş antrenör Bert Whalley idi)

1 yorum:

ultraslanhaber dedi ki...

Harika yazmissin.
Az once de ntvsporda gosterildi. :)ca